Бургаският кмет Димитър Николов започна операция по прибиране на пейките от

...
Бургаският кмет Димитър Николов започна операция по прибиране на пейките от
Коментари Харесай

Бургаският кмет прибира пейките от парковете

Бургаският кмет Димитър Николов стартира интервенция по прибиране на пейките от всички паркове, с цел да няма събиране на хора. 

" И за мен не е прелестно, само че хубавото време и раздумките по пейките в парковете и градинките изкушават да се върнем към нормалния си метод на живот. Затова ще ги разредим, вдигнем или съберем една върху друга на местата, където по мои наблюдения, се струпват най-вече хора ", написа той във Facebook. 

Акцията е в  “Борисовата градинка ”, парк “Света Троица ” и парк “Славейков ”,   “Меден рудник ” и  Морската градина.

" Не можем да приберем всички, само че най-малко ще ги понижим фрапантно! Живот и здраве, когато всичко завърши, отново ще ги върнем по местата. Времето ще става все по-хубаво и ще е все по-трудно да се съблюдават възбраните. Няма различен метод, скърбя! ", написа още Николов.

Само две дузини санкции от по 5000 лева пък изпразниха изцяло варненската Морска градина. Камерите на няколко малките екрани демонстрираха, че парка през днешния ден е изцяло запустял в другояче пълното с хиляди хора, особено в почивните дни пространство. Засега в София полицията единствено предизвестява и извежда от парковете.

Всичко това идва след като за няколко часа в петък следобед на 23-ма души са били формирани актове и те са били санкционирани с по 5000 лева, тъй като се разхождат в Морската градина във Варна, макар възбраната да се влиза в паркове и градинки по време на епидемията от COVID-19.Това оповестиха от ОДМВР Варна. Веднага от варненската полиция призоваваха всички жители да съблюдават рестриктивните мерки, въведени по отношение на изключителното състояние в страната.

Всъщност актовете са на съображение на закона за здравето, който предвижда 5000 лева. глоба за нарушение на противоепидимични ограничения, подредени от министъра на опазването на здравето. Тази нова норма бе призната единствено преди няколко дни и е част от обнадорвания закона за изънредното състояние.

Със Заповед от 20 март т.г. Кирил Ананиев забрани посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и уреди на открити и закрити публични места. На базата на тази заповед доста кметове издадоха заповеди, които да важат за съответните територии, което значи, че сходни санкции ще се постановат освен във Варна, само че и на доста други места. В София бяха показани фрагменти с служители на реда, които единствено предизвестяват хората да изоставен парка пред НДК. И в столицата обаче пътя до санкциите е доста къс.

Точно въз основата на тези заповеди, закона за здравето и на закона за изключителното състояние бе планувана и опцията за налагането на тези доста високи санкции. Те се подчиняват на общите правила на административно-наказателното право и могат да се апелират, както пред началниците на лицата, които са издали актовете, по този начин и пред съд.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР